FOR HEALTHCARE PROFESSIONALS ONLY

This website is a global information resource. It is intended for healthcare professionals only outside of the United States of America (US) who are interested in information on Foundation Medicine®. This site is not intended to provide medical advice and/or treatment guidance. If you are a US healthcare professional click here.

This site is produced by Roche as a partner of Roche Foundation Medicine.

Pravna izjava

Odredbe i uslovi


Služeći se stranicama www.roche.ba, ili bilo kojim drugim portalom čiji je vlasnik ili glavni operater Roche d.o.o.- Roche Ltd, pristajete na ove uslove korištenja. Ukoliko imate rezerve prema ovim uslovima, ili se ne slažete sa ovakvim uslovima korištenja molimo Vas da ne koristite Web stranice/portale Roche d.o.o.- Roche Ltd.
Roche d.o.o. - Roche Ltd. je uložio i nastaviće da ulaže znatne napore da web stranicama/portalima obezbijedi tačne i ažurne podatke i linkove. Uprkos tome, Roche d.o.o.- Roche ltd. ne daje nikakve garancije, izričite ili prećutne, niti je odgovoran za tačnost, kompletnost, pouzdanost, ili dostupnost informacija, ili sadržaja prikazanih na web stranici/portalima . Sadržaji na web stranicama/sistemima dati su „takvi kakvi jesu“ (as is), bez ikakvih garancija bilo izričitih, ili podrazumjevajućih, što uključuje, između ostalog, podrazumjevajuću garanciju zadovoljavajućeg kvaliteta i prikladnosti za odgovarajuću namjenu.
Sadržaj ove web stranice/portala je informativnog i edukativnog karaktera. Ništa što je sadržano na ovoj web stranici/portalu ne predstavlja niti se može tumačiti kao davanje konkretnih medicinskih savjeta ili preporuka i kao promocija lijekova i medicinskih proizvoda prema stanovništvu.

Informacije na ovoj web stranici/portalu nisu zamjena za profesionalan savjet kvalificiranih zdravstvenih radnika: samo ljekar  može odrediti je li određeni lijek, medicinski ili drugi proizvod primjeren za liječenje svake pojedinačne osobe. Ako imate pitanja u vezi bilo koje informacije sadržane na ovoj web stranici/portalu, trebate se obratiti Vašem ljekaru ili drugom kvalificiranom zdravstvenom radniku.

Prilikom donošenja odluke o propisivanju lijekova, medicinskih ili drugih proizvoda, zdravstveni radnici se trebaju oslanjati isključivo na informacije o lijeku sadržane u sažetku opisa svojstava lijeka i uputstvu za njegovu upotrebu , a ne na sadržaj ove web stranice/portala ili web stranica/portala do kojih je moguć pristup s ove web stranice/portala.

Autorska prava, zaštićeni znakovi proizvoda i druga ograničenja

Web portal www.roche.ba i povezani portali vlasništvo su Roche d.o.o. – Roche Ltd. Kompletni sadržaji na Roche web stranicama/portalima, izuzev linkova, a uključujući fotografije, grafike, imena i znakove proizvoda, logotipe, ilustracije, audio i video zapise, zaštićeni su autorskim pravom prema bosanskohercegovačkim, ili međunarodnim propisima, a u vlasništvu su Roche Products Ltd, F. Hoffman-La Roche Ltd i Roche d.o.o. – Roche Ltd.

Sadržaj Web portala i povezanih sistema možete koristiti samo u Vaše lične nekomercijalne svrhe. Neovlaštena izmjena sadržaja, ili njegovo korištenje u bilo koje druge svrhe, predstavlja povredu zakona koji se tiču zaštite autorskih prava, prava industrijske svojine i drugih vlasničkih prava.
Pristup lozinkom zaštićenim i / ili za širu javnost zatvorenim područjima, kao i njihova upotreba dozvoljen je samo ovlaštenim korisnicima.
Korisnik pristupa korištenju Web portala ili bilo kojim drugim povezanim stranicama i njihovom sadržaju na sopstvenu odgovornost i prihvata sve rizike koji mogu nastati iz korištenja.

Ograničenja odgovornosti


S tim u vezi, Roche d.o.o.- Roche Ltd. neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja proistekne iz upotrebe, zloupotrebe, ili nemogućnosti upotrebe web stranica/portal ili stranica povezanih sa web portalom. Roche d.o.o.- Roche Ltd. ne može da garantuje, niti garantuje siguran, neprekidan i stalan pristup Web portalu/sistemima.